Om Hyrläkaren

Funderar du på att börja arbeta som hyrläkare / stafettläkare? Då har du kommit helt rätt. Här på Hyrläkaren kan du finna information om hur det är att jobba som hyrläkare i Sverige. Vi kommer att besvara på vad det innebär att arbeta som hyrläkare. Det finns ofta många frågetecken inför ett beslut om att börja jobba i bemanningsbranchen. Samtidigt som det också finns otroliga möjligheter så finns det även en del risker och faror. Vi diskuterar dem för att underlätta ditt beslutstagande.

Du kommer att kunna läsa om saker du ska tänka på inför du söker uppdrag. Vad innebär själva arbetet och var är det du åtar dig? Vilket ansvar har jag?

Lön för hyrläkare

Ersättningen för att jobba är givetvis viktig. Du ska givetvis ha lön för ditt jobb som hyrläkare. Den kan ibland vara riktigt bra. Hur är ersättningen och varför kan den variera? Var tjänar jag mest pengar som hyrläkare? Är det alltid bra att tjäna mycket? Andra förmåner? När får man betalt? Kan jag jobba via eget företag som underleverantör och fakturera bemanningsföretaget eller måste jag jobba som anställd och erhålla lön? Hyrläkaren ger tips på uppdrag med bra ersättningar och vad man bör tänka på.

Bemanningsföretag för hyrläkare

Det finns en uppsjö av bemanningsföretag för hyrläkare. Hur fungerar det med bemanningsföretagen? Vilka är de bästa bemanningsföretagen? Vilket ansvar har de? Tar de ansvaret? Hyrläkaren svarar på frågor angående bemanningsföretag.

Att driva eget företag som hyrläkare

Varför ska jag jobba som avlönad? Vad är fördelarna med att driva eget företag) Vad ska man tänka på? Försäkringar? Hyrläkaren ger information och diskuterar fördelar och nackdelar med eget företag.

Arbetsplatser

I Sverige råder det en brist på läkare vilket gör att det finns vakanser runt om i Sverige. De vakanser som finns drabbar olika arbetsplatser och specialiteter olika mycket. Arbetsplatser som har ett mindre attraktivt geografiskt läge har generellt sätt större problem att rekrytera nya läkare och därmed ofta större behov. Arbetsplatser med hög arbetsbelastning och dålig arbetsmiljö har även större behov av läkare. Hyrläkaren tipsar och informerar om olika arbetsplatser.

Förberedelser inför första uppdraget

Hur ska jag förbereda mig inför första uppdraget. Vilka dokument är det bra att ha klara? Vad förväntar sig kunden? Hyrläkaren går igenom och ger råd inför första uppdraget.

Arbetsrätt

Vad är mina rättigheter och skyldigheter som hyrläkare mot bemanningsbolagen och kunden? Hyrläkaren guidar dig genom arbetsrättsträsket.

Länkar

Du kommer att finna länkar till olika myndigheter, bemanningsföretag som hyr ut läkare samt till kunderna för att få mer information om arbetsplatsen.

För dig som funderar kring ordet hyrläkare så har det blivit mer allmänt använt jämfört med stafettläkare som användes i dagligt tal tidigare. Bemanningsläkare är en annan synonym som mer och mer används jämfört med stafettläkare.