Arbeta som hyrläkare 2018

Efter en lite spännande vecka med skriverier om hur landstingen ser hyrläkare och hyrsjuksköterskor som någonting de inte vill ha och klandrar bemanningsbranschen för deras handel utanför ramavtal så är det dags att börja planera inför nya uppdrag under 2018.

Det har fungerat utmärkt med hyruppdrag i Kronoberg, trots att de var ett av landstingen som hördes mest. Arbetet på vårdcentralerna är fortfarande bra och personalen är trevlig. Rimlig arbetsbelastning. Det har varit stormöten om att de ska dra in mer och mer av hyrläkarna här men innerst inne så inser de flesta verksamhetscheferna att det inte kommer att fungera utan fungerande bemanning. Vissa vårdcentraler i Västra Götaland har också skärpt till sig så då är det möjligt att det blir en mix av uppdrag mellan dessa två landsting. Arbete på hemmaplan mixat med pendling till trevliga och välfungerande arbetsplatser mao.

Den stora fördelen med att arbeta som hyrläkare är friheten att kunna välja arbetsplatser som fungerar bra, jobba med det man är utbildad för, god lön och villkor samt ffa att slippa de interna konflikterna som finns på många vårdcentraler. Beställningarna brukar komma i oktober så med tanke på deras ambition att minska så ska jag vara snabb att boka mig den här gången, i alla fall för att säkra upp vissa veckor.