Se upp för läkarleasing

Oj, det verkar hetta till sig för läkarleasing. SVT skriver att de ser ut att ha en skakig framtid. Är du anlitad av läkarleasing? Tänk igenom din framtid noga.

Ett av sjukvårdens mest anlitade bemanningsföretag, Läkarleasing AB, riskerar likvidation efter att deras revisorer har lämnat sitt uppdrag i förtid.

Det här är inte första gången som Läkarleasing hamnar i blåsväder. Förra året hade företaget problem med sin årsredovisning som blev godkänd först ett halvår för sent. Revisorerna anmärkte också på att skatter och sociala avgifter vid flertalet tillfällen inte betalats in i tid och att ”styrelse och vd inte fullgjort sina skyldigheter enligt aktiebolagslagen”.

Nu står alltså Läkarleasing helt utan revisorer. Senast nästa vecka måste Läkarleasing ha fått fram nya, annars kommer Bolagsverket att förelägga om likvidation, vilket innebär att företaget riskerar att upplösas efter två månader.

Jag hade valt att avsluta samarbetet direkt och krävt att få gå resterande bokade pass genom ett annat bemanningsföretag istället. Prata med din konsultchef. Säger de nej, gå till din arbetsplats och förklara situationen. Säg att du vill jobba kvar men genom ett annat bolag.

Läs mer om Läkarleasings situation på SVT

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lakarleasing