Ifrågasatt vårdcentral kan vara något på spåren

Brunflo vårdcentral i Jämtland har haft problem med rekrytering av läkare en längre tid och fått förlita sig på hyrläkare. De har haft både bra och dåliga erfarenheter. Förutom att ekonomin blivit lidande så tycker de att kontinuiteten saknas, vilket är förståeligt. Nu har de gjort ett åtgärdsprogram på tio punkter. Tio åtgärder för en fungerande vårdcentral. Dagens medicin skriver om den idag. De kan vara något på spåren men det krävs en massiv insats och Jämtland har inte alltid varit smarta. Jag har tidigare skrivit om att jag tycker att Jämtland gjorde bort sig med sitt hyrläkarstopp för ett par år sedan.

Det som känns mest hoppfullt är att de beskriver att det blivit affärsmässiga. Det är långt ifrån alla kliniker…

“Vi kräver ersättning från bemanningsföretagen när det inte fungerar och är noga med att alla delar av avtalet följs. Från att vara tacksamma är vi affärs­mässiga.”

Läs hela artikeln om åtgärdsförslaget på Dagens medicin

http://www.dagensmedicin.se/artiklar/2016/10/07/tio-atgarder-for-en-fungerande-halsocentral/