Kostnad för hyrpersonal inom vården fördubblad

I dagens medicin skriver de om att kostanden för hyrpersonal har fördubblats på fem år. År 2010 kostade inhyrd personal landstingen knappt två miljarder kronor. 2015 hade den summan fördubblats. Dagens medicin hänvisar till en granskning som SVT har gjort.

Västra Götaland spenderar mest pengar, 2,9 miljarder kronor. Gävle spenderar mest pengar per invånare. Där är kostnaden för inhyrd vårdpersonal per invånare åren 2010–2015 4 600 kronor. Det kan jämföras med Västra Götaland där kostnaden var 1 800 kronor per invånare.

Läs hela artikeln på Dagens medicin:

http://www.dagensmedicin.se/artiklar/2016/07/12/fordubblad-kostnad-for-hyrpersonal-pa-fem-ar/

Personlig reflektion. Det är ungefär lika lätt/svårt att finna intressanta uppdrag. Ersättningarna har ökat betydligt under de här åren. Så min tro är inte att behovet har ökat speciellt mycket…