Skatteverket granskar resursläkare i vårdföretag

Ojdå, säger säkert en del kollegor….

I år ökar Skatteverket sin granskning av så kallade resursläkare i bemanningsföretag i vårdsektorn. Skatteverket kommer särskilt att titta på hur resursläkare som fakturerar via eget företag deklarerat sina inkomster.

Utöver granskningen av inkomster tittar Skatteverket även på hur bemanningsföretagen redovisat ersättningar till resursläkarnas egna företag. Redovisning av traktamenten och förmåner är också något som Skatteverket tittar närmare på liksom eventuella avdrag för privata kostnader, vilket inte är tillåtet.

Läs mer om granskningen på skatteverkets hemsida:

http://news.cision.com/se/skatteverket/r/skatteverket-granskar-resurslakare-i-vardforetag,c9706892

Jag är ganska säker på att jag kommer att klara en granskning. Jag begär ut all ersättning i pengar och står för boende och resa själv. Då är man safe. Det här kommer att svida hos en del, både kollegor och företag.   Jag tycker det är rätt att man ska följa reglerna, så bra gjort skatteverket. Men ni kunde väl ändå vara lite bättre på ert namnval. Jag gillar inte namnet resursläkare

Jag har skrivit om att det finns risk för hyrläkare att åka på skattesmäll tidigare. Vissa bemanningsbolag har även drivit frågan under 2014, framför allt Lilab, SHVAB och Dedicare. Förmodar att de har vetskap om att vissa konkurrenter inte sköter sig, och därmed ligger på skatteverket.