Välkommen till hyrläkaren

Är du nyfiken på att jobba som hyrläkare? Här kommer det att komma information om hur det är att jobba som hyrläkare i Sverige. Du kommer att kunna läsa om saker du ska tänka på inför du söker uppdrag. Vad innebär det? Vilket ansvar har jag? Hur fungerar det med bemanningsföretagen? Vilket ansvar har de? Tar de ansvaret? Hur är ersättningen? Kan jag jobba via eget företag som underleverantör och fakturera bemanningsföretaget eller måste jag jobba som anställd och erhålla lön? Var finns uppdragen?

Du kommer att finna länkar till olika myndigheter, bemanningsföretag som hyr ut läkare samt till kunderna för att få mer information om arbetsplatsen.

För dig som funderar kring ordet hyrläkare så har det blivit mer allmänt använt jämfört med stafettläkare som användes i dagligt tal tidigare. Bemanningsläkare är en annan synonym som mer och mer jämfört med stafettläkare.